Обучения и семинари

ФОРМИРАНЕ НА ГОДИШНА ДАНЪЧНА ОСНОВА ПО ЗДДФЛ. ПРИСПАДАНЕ НА ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ

ТРЗ, Финанси и счетоводство

15 декември 2021 г., 9.30 – 13.00 ч.
Онлайн семинар
Лектор: Евгения Попова

1. Особености при формиране на годишната данъчна основа по ЗДДФЛ.

2. Актуални моменти при прилагането на данъчните облекчения по ЗДДФЛ за 2021 г. Ангажименти на работодателите и на физическите лица. Механизъм за ползване на данъчните облекчения за деца за 2021 г. и прилагане на новите размери. Предоставяне на документи за ползване на облекченията.

3. Възстановяване от работодателите на надвнесения от физическите лица данък и приспадането му от бъдещи задължения.

4. Предоставяне на информация в НАП от работодателите със справката по чл. 73, ал. 6 от ЗДДФЛ за изплатени доходи по трудови правоотношения. Отразяване на данъчните облекчения в справката. Актуални въпроси от практиката.

5. Ползване на данъчни облекчения за подобрения и/или ремонт, млади семейства и безкасови плащания за доходите от трудови правоотношения с подаване на годишна данъчна декларация.

6. Облагане на доходи от трудови правоотношения от чужди работодатели и ангажименти на физическите лица, които са ги придобили, за тяхното деклариране.

7. Дискусия и други актуални въпроси по прилагането на ЗДДФЛ.

Участниците в обучението могат предварително да зададат въпроси или да предоставят казуси от своята практика по разглежданите теми на имейла на Китов център office@kitovcenter.com. Лекторът ще ги коментира по време на обучението. Въпроси ще могат да се задават и по време на самото обучение.

,

Цена 80 лева без ДДС. Втори и следващ участник ползват 10 % отстъпка. В цената са включени лекции и материали.

Сумата се превежда по сметката на КИТОВ ЦЕНТЪР ЕООД:
BG16UBBS88881000678008; BIC: UBBSBGSF

Участниците ще получат на своя имейл парола за достъп до платформата за обучение в деня преди неговото провеждане.

Технически изисквания: компютър или лаптоп с възможност за аудио и видео връзка. Уебинарът ще се проведе на платформа ZOOM.