ПРОМЕНИ В ЗДДС И ЗДДФЛ ЗА 2022 г.

Данъци, Финанси и счетоводство

17 март 2022 г., 9.30 – 17.15 ч.
Онлайн на платформа ZOOM
Лектори: Моника ПетроваЕвгения Попова

Програма:

9.30 – 13.00 ч. Промени в ЗДДС за 2022 г. Лектор Моника Петрова, експерт по ЗДДС

  1. Промени в данъчното третиране на ваучерите за храна.
  2. Допълнения, относно извършване на корекции при грешно данъчно третиране на доставка, при наличие на влязъл в сила ревизионен акт.
  3. Промени, свързани с необходимостта от прецизиране на разпоредби във връзка с прилагането на режим в Съюза, режим извън Съюза и режим внос.
  4. Удължаване на срока за прилагането на намалената данъчна ставка от 9 на сто. Данъчна практика.
  5. Други промени.
  6. Отговори на ваши въпроси в областта на ЗДДС
.

14.00 – 17.15 ч. Промените в ЗДДФЛ за 2022 г. и годишно облагане на доходите на физическите лица за 2021 г.  Лектор Евгения Попова, експерт по ЗДДФЛ.

.
  1. Промени в ЗДДФЛ за 2022 г.
  2. Актуални въпроси и казуси от практиката във връзка с предоставяне на информация в НАП за изплатени доходи на физически лица през 2021 г. Извършване на корекции във вече предоставена информация от платците на доходите/работодателите.
  3. Предоставяне на информация за автоматичния обмен.
  4. Актуални моменти при прилагане на данъчните облекчения, ползвани от физическите лица. Интересни въпроси и казуси от практиката при прилагане на данъчните облекчения за деца. Прилагане на новото данъчно облекчение за извършване на подобрения и/или ремонт на недвижим жилищен имот.
  5. Подаване на годишната данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2021 г.. Новите моменти в декларацията. Казуси, свързани с попълването на образците и деклариране на различните видове доходи, придобити от физическите лица.
  6. Други въпроси от практиката.
.

Участниците в обучението могат предварително да зададат въпроси или да предоставят казуси от своята практика по разглежданите теми на имейла на Китов център office@kitovcenter.com. Лекторите ще ги коментират по време на обучението. Въпроси ще могат да се задават и по време на самото обучение.

.

Цена 140 лв. без ДДС. За двама участника – 10 % отстъпка от цената; за трима и повече – 15 %. Възможност за участие в част по избор.

В цената са включени лекции и материали.

Сумата се превежда по сметката на КИТОВ ЦЕНТЪР ЕООД:
BG16UBBS88881000678008; BIC: UBBSBGSF

Участниците ще получат на своя имейл парола за достъп до платформата за обучение в деня преди неговото провеждане.

Технически изисквания: компютър или лаптоп с възможност за аудио и видео връзка. Уебинарът ще се проведе на платформа ZOOM.