ГОДИШНО СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ И ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ НА СТРОИТЕЛНОТО ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА 2017 Г.

Uncategorized

1 декември 2017 г., 10.00 – 17.15 ч.
София,зала КИТОВ ЦЕНТЪР, ул. „Люлин планина” № 33 а
Лектор: Евгени Рангелов

1.Организация и подготовка на годишното счетоводно приключване за 2017 година
Промени в счетоводната и данъчна нормативна уредба за 2017 г. и тяхното прилагане при съставяне на годишния финансов отчет и данъчното облагане за 2017 г. Специфични действия, оценки и данъчно третиране при годишната инвентаризация на строителното предприятие.

2. Особености на годишното счетоводно приключване на строителното предприятие: Уреждане на отношенията с инвеститори и подизпълнители във връзка със завършени строежи, гаранционни удръжки, временни и окончателни отбиви. Преценка за наличие на условия за прилагане на метода „дял на завършено строителство“. Отчитане на приходи и разходи; преглед и приключване на сделки за бартер на недвижими имоти и застроена площ.

3.Акценти на корпоративното подоходно облагане за 2017 година: Анализ на приложимостта на новите разпоредби за корекции на счетоводни грешки. Определяне на данъка върху разходите в натура по реда на чл. 204 от Закона за ползвани активи и персонал на предприятието за лични нужди. Преглед на нормативните изисквания на ЗКПО относно преобразуването на финансовия резултат и определяне на корпоративния данък за годината. Счетоводно отчитане на данъка и отсрочените активи и пасиви.

4.Задължителни корекции по ЗДДС за годината
Еднократни корекции на ползван данъчен кредит по реда на чл.79 във връзка с отчетени при годишната инвентаризация брак, липси, унищожаване и продажба на стоки и услуги. Преглед на завършените през годината строежи и определяне на изискуемия ДДС за бартерните сделки. Данъчно третиране на приходи и разходи, свързани с дарения и целево предоставени суми за финансиране.

5.Годишен финансов отчет на строителното предприятие
Разчет на приложимите счетоводни стандарти; разчет на задължителните изисквания за одит и публикуване на финансовия отчет. Представяне на счетоводната информация в отчетните форми на финансовия отчет, с анализ на промените в тях за 2017 г. Доклади,обяснителна записка,справки. Анализ на финансовото състояние на предприятието.

Участниците в обучението получават сертификат.

Китов Център гарантира винаги високо качество.
Най-добрите специалисти ще отговорят на всички ваши въпроси.
Ефективни обучения в малки групи.

Цена 170 лева без ДДС. За втори и следващ участник от една организация – 10% отстъпка.

Запиши се

Сумата се превежда по сметката на КИТОВ ЦЕНТЪР ЕООД
BG13BUIB98881045896700; BIC: BUIBBGSF

В цената са включени материали, кафе паузи и  вкусен  обяд от
„Мати Ди”.

В платежното нареждане моля впишете датата на семинара.

Краен срок за записване до попълване на местата.

Местата за семинара са ограничени. Заявката е активна при получено плащане.