ПРОМЕНИТЕ В КОДЕКСА НА ТРУДА, РЕГЛАМЕНТИРАЩИ ОСНОВНИ ПРАВА, ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РАБОТОДАТЕЛИТЕ. КОМАНДИРОВАНЕ НА СЛУЖИТЕЛИ В ДЪРЖАВИ-ЧЛЕНКИ НА ЕС.

Счетоводен семинар, Човешки ресурси

27 март 2017 г., 09.00 – 16.00 часа
София, бул. Княз Александър Дондуков 9 (вход откъм ул. Бачо Киро)
Лектор: Теодора Дичева – главен юристконсулт в ИА ГИТ; Зорница Димитрова – експерт по осигурително право

09.00 часа – 13.30 часа Теодора Дичева

  • Задълженията на работодателите в началото на годината, и какви са сроковете за тяхното изпълнение: отчитане на извънреден труд, уведомяване на работниците за размера на ПГО, който имат право да ползват и др.
  • Правата и задълженията на работодателите след получаване на ЕР на ТЕЛК, с коeто е трудоустроен техен работник или служител.
  • Задължението на работодателя да водят трудови досиета на работника или служителя– кои са документите,  които работодателите следва да включат в трудовите досиета – задължение за създаване на трудово досие, ред за получаване от работниците на документи, съдържащи се в трудовото досие. Нова възможност за част от документите в трудовото досие да бъдат създавани и съхранявани като електронни документи.
  • Работно време с променливи граници– най-нова гъвкава форма на работното време, приета с летните промени жт м.юли 2015 г. на КТ и НРВПО – приложима и кога, предимства и недостатъци.
  • Новата възможност заменила сливане на празници чрез разместването на работни и почивни дни: ползване на почивка за празници, падащи се в събота и неделя през първия работен ден – чл. 154 от КТ.
  • Еднодневният трудов договор – нова форма на наемане на работници за един ден- приложно поле, очаквани промени насочени към облекчаване на режима на получаване и регистриране на тези договори.
  • Новите възможности за работа на непълнолетните от 16 до 18 годишна възраст– разрешава се на учениците да работят до 22.00 часа, без да се счита че полагат нощен труд.
  • Дуална система на обучение или обучение чрез работа: новите възможности за сътрудничество между училището и бизнеса с акцент върху задълженията на работодателите, приели на работа непълнолетни лица (промените от 2015 и 2016 г.).
  • Либерализиране на режима за ползването на платения годишен отпуск (ПГО) – няма график, но има давност, писмената форма – задължителна за работодателите и работниците, когато ще искат, предоставят, отказват и отлагат ПГО.
  • Новото в реда за налагане на дисциплинарните наказания – кой може да налага дисциплинарни наказания, след последните промени на чл. 192, ал.1 от КТ.
  • Чл. 330, ал.2, т. 10 от КТ – новото основание, в сила от 01.08.2016 г. за прекратяване на трудов договор при несъвместимост за педагогически специалисти съгласно Закона за предучилищното и училищното образование.
  • Връщането на възможността за прекратяване на трудовия договор на работник, отговарящ на условията за пенсиониране за осигурителен стаж и възраст – чл. 328, ал. 1, т. 10 от КТ, и новите основания за прекратяване на трудовото правоотношение при „ранно пенсиониране“по чл. 68а от ксо – чл. 328, ал. 1, т. 10а, 10б и 10в от КТ.
  • Новите моменти, в сила от 01.01.2016 г., при обезщетението по чл. 222, ал. 3 КТ във връзка с новата ал. 4 от КТ при „ранно пенсиониране“ по чл. 68а от КСО.
  • Поставянето на “специален знак за спиране”– най- новото правомощие на инспекторите по труда, когато нарушението в правилата за здравословни и безопасни условия на труд създават опасност за живота и здравето на хората.
  • Очаквани промени в Кодекса на труда за работодателите и работниците в началото на 2017 г.

 

14.00 часа – 16.00 часа Зорница Димитрова

  • Директива 96/71/ЕО относно командироването на работници в рамките на предоставянето на услуги – основни правила за работа в друга държава-членка. Персонален обхват. Териториален обхват. Действие във времето.
  • Промени в Кодекса на труда в сила от 1 януари 2017 г. – ново определение за командироване в държави-членки на ЕС и нови правила за определяне на трудовото възнаграждение.
  • Новата Наредба за условията и реда за командироване и изпращане на работници и служители в рамките на предоставяне на услуги – процедура за командироване.
  • Определяне на приложимо законодателство – Регламент /ЕО/ № 883/2004. Основно правило и изключения. Процедура за издаване на удостоверение А1 от НАП.
  • Внасяне на осигурителни вноски в България. Специални правила за определяне на осигурителния доход – чл. 6а от КСО /редакция в сила от 1 януари 2017 г./. Контрол по спазването на специалните разпоредби – съдебна практика.
  • Обмен на информация между държавите-членки съгласно новата Директива 2014/67/ЕС, в сила от 1 януари 2017 г.

 

Китов Център гарантира винаги високо качество.
Най-добрите специалисти ще отговорят на всички ваши въпроси.
Ефективни обучения в малки групи. 

Цена 170 лева без ДДС

Запиши се

Сумата се превежда по сметката на КИТОВ ЦЕНТЪР ЕООД
BG13BUIB98881045896700; BIC: BUIBBGSF

За втори и следващ участник от една организация – 10% отстъпка.

В цената са включени лекции, печатни материали,много кафе – “Кабо Верде” и вкусен  обяд от
„Матти Ди”.

В платежното нареждане моля впишете датата на семинара.

Краен срок за записване до попълване на местата.

Местата за семинара са ограничени. Заявката е активна при получено плащане.